Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě, Závady a opravy » Aktualizace ceny: Hlasité zámky dveří výtahu

Aktualizace ceny: Hlasité zámky dveří výtahu

Na podnět několika obyvatel domu jsme nechali vypracovat nabídku na výměnu magnetických zámků dveří u výtahů. Nabídka je k dispozici zde:

Nabídka opravy zámku dveří

Z následné konzultace s dodavatelem se zjistilo, že nabídka se vztahuje na celý dům – nikoliv na vchod. Tím pádem je cena na bytovou jednotku 7x menší než bylo uvedeno v původním článku. Celková cena tedy vychází na 109.158,- Kč – tedy zhruba 1150,- Kč / bytová jednotka. Vzhledem k tomu, že měsíčně je v průměru 5 výjezdů na opravy (jeden výjezd je cca 800,- Kč) v souvislosti s těmito zámky, je investice do výměny zámků za těchto podmínek rozumná – už jen z pohledu snížení nákladů a starostí s nutnými opravami. Vzhledem k těmto novým informacím, prosíme, o vaše nové hlasování v níže uvedené anketě (původní hlasy byly odstraněny).

Vadí vám hlasité zámky dveří výtahu?

  • Ne, zámek mi nepřijde hlasitý (24%, 5 Hlasů)
  • Ano, souhlasím s výměnou (76%, 16 Hlasů)

Celkem hlasovalo 21 uživatelů

Nahrávání ... Nahrávání ...

Původní text:

Celková výše výměny zámků se zdá členům výboru SVJ vysoká (rozpočteno na jednotlivé byty se jedná o necelých 8000,- Kč na byt). Zároveň však nevíme, kolik z vás trápí hlasité zamykání výtahových dveří. Proto nám, prosím, odpovězte v přiložené anketě …

Pokud chcete svůj názor více rozepsat, pište sem do komentářů nebo na e-mailovou adresu info@stavarov.cz

Autor

Vloženo k: Dění v domě, Závady a opravy

5 odpovědí k "Aktualizace ceny: Hlasité zámky dveří výtahu"

  1. Tomáš Hofman napsal:

    Souhlasíme s výměnou, víc než hlasité zámky nás spíš obtěžují zvuky (pípání), které vydává výtah při nastupování/vystupování. Problém s funkčností zámku jsem zmiňoval v dřívějším příspěvku, stejně tak samolepky, kdy ve vchodě 87 již úplně chybí.

    Zároveň bych rád upozornil na překlep v manuálu uvnitř výtahu – STOP tlačítko je ve výchozí poloze 0, nikoliv 1, jak uvádí manuál.

  2. jismisek napsal:

    Musím bohužel souhlasit s „předřečníkem z našeho vchodu“. V našem vchodu 75 do doby rekonstrukce zámek fungoval za prvé tiše a za druhé reagoval pouze jednou po zavření dveří. Nyní je stav takový (poschodí 2), že zámek zapadne v lepším případě na dvakrát, v horším na třikrát(rychlý sled, ale odjezd z poschodí je opožděný. Dále mně poněkud zaráží zvukové znamení po zastavení výtahu v poschodí při pohybu v rámu (při vystupovaní). To před rekonstrukcí nebylo zvykem. Možná to bylo odpojeno. Nevím, jak ostatní vchody, ale připadá mně to zbytečné a musí to rušit sousedy pokud nemají protihlukové dveře, zejména, když se jedná např. o vynášení věcí po víkendovém návratu odkudkoliv. Pokud to je nějaký předpis, nedá se nic dělat. Jinak výtah jako takový jezdí po rekonstrukci tiše a klidně, je to příjemné.
    Děkuji. Jiří Smíšek (87).

  3. Eso-faltysovi napsal:

    S výměnou souhlasím, jen mi připadá velmi zvláštní, že při generální opravě výtahů jsou nové zámky výtahů podstatně horší a hlučnější než ty původní!! I poruchy mi připadají častější než dříve!
    Roman Faltys

    1. Jan Novotný napsal:

      Zámky nebyly součástí opravy výtahů. Měnila se pouze elektroinstalace – viz. projektová dokumentace: https://www.stavarov.cz/wp-content/uploads/2017/06/vytahy_pardubice_projekt.pdf

      Jak píše p. Topolský v článku – https://www.stavarov.cz/2017/08/rekonstrukce-vytahu-dokoncena/ kalkulaci na výměnu zámků jsme nechával zpracovávat až po dokončení opravy elektroinstalace.

  4. Jiří Bradáč napsal:

    Zámek výtahu neslyším jelikož mám protihlukové dveře a o dění na chodbě vůbec nic nevím.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..