Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě » Záznam z veřejného slyšení Bulváru Hradecká

Záznam z veřejného slyšení Bulváru Hradecká

Ve čtvrtek jsem se zúčastnil veřejného slyšení ohledně stavebního záměru v bezprostřední blízkosti našeho domu – Bulváru Hradecká. Stojí za ním finanční skupina CFIG, která již skoupila pozemky pro jeho stavbu a nyní vyjednává o změně územního plánu, na jehož základě by pak jednala o stavebním povolení. Jedná se o tuto část v současné době zeleného prostoru:

O rozsahu záměru si můžete sami udělat vlastní obrázek z webu, který tento projekt vizualizuje. Na veřejném slyšení se nás sešlo asi okolo 30 lidí a zaznívaly především kritické ohlasy, nicméně pochybuji, že to bude mít nějakou váhu. Zkráceně řečeno:

  • v oblasti má vzniknout 500 nových bytů
  • na místě mají být 3 patra podzemních garáží – návštěvníci budou ale nejspíše využívat i našich parkovacích míst před naším domem, protože budeme nejbližší lokací s parkováním „zdarma“
  • přes 60% dnes zelené louky bude zabetonováno a zastavěno
  • počítá se s koncentrací cca 3000 nových lidí v této oblasti
  • na ulici Hradecká má před mostem Pavla Wonky vzniknout nová světelná křižovatka
  • skupina CFIG se aktuálně nemůže pochlubit žádnou dokončenou stavbou, kde by mohla prokázat, že projekt bude splňovat slibovaná kritéria
  • vzhledem k rozsáhlosti projektu je reálné očekávat, že několik let budeme žít v prašném a hlučném prostředí velké stavby

Vzhledem k tomu, že pozemky na protější straně silnice patří ČSOB pojišťovně, je možné, že tato parcela nebude jedinou, která se zastaví. Je reálné se obávat, že tato stavba odblokuje možnost dalších staveb v okolí, takže místo do zeleného bychom koukali jen do dalšího betonového pekla.

Na setkání padlo, že polabinská radnice k projektu zaujímá neutrální postoj. Rád bych tímto článkem informoval ty z Vás, kteří o projektu doposud nevědí. Pokud Vám tyto plány vadí, prosím, obraťte se na radnici – případně své politické reprezentanty, aby nám pomohli stavbě zamezit – stejně jako jsem to udělal já.

Děkuji za Váš čas,
Ing. Jan Novotný

Autor

Vloženo k: Dění v domě

4 odpovědí k "Záznam z veřejného slyšení Bulváru Hradecká"

  1. Stanislav Petr napsal:

    Neprovedete nějaký průzkum přes všechny majitele, aby bylo vidět jaký je v našem SVJ na projekt názor?

    1. Jan Novotný napsal:

      Dobrý den, přidal jsem na hlavní stránku anketu, ale ze zkušeností vím, že mnoho lidí nereaguje. Prozatím se snažím v situaci sám zorientovat. Nevím jaké možnosti máme z pohledu práva k dispozici a jestli na našem názoru „vůbec záleží“. Pokud zahlasujete v anketě, budu o vás vědět a mohu s Vámi začít do budoucna v této věci nějak dále komunikovat. Uvidíme, jestli se nezorganizuje ještě nějaká další skupina lidí – teď vyšel v radničním zpravodaji článek Filipa Sedláka, který se proti tomuto projektu také vymezil.

  2. Ladislava Novotná napsal:

    V rámci účinnosti protestu bude potřeba vytvořit nějaké sdružení, které bude jednat v zálmu protestujících.

  3. Ladislava Novotná napsal:

    Děkuji za informaci, o tomto záměru jsem nevěděla.
    Za nás na radnici MO Polobiny napíšu a doufám, že nebudu sama.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..