Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě » Jarní úklid: jaké si to uděláš, takové to máš

Jarní úklid: jaké si to uděláš, takové to máš

Vážení sousedé,

vyjma standardního úklidu v domě se tu po řadu let žádná větší společná úklidová akce nekonala. Minulý rok se několik z Vás nabídlo, že pokud by se něco podobného zorganizovalo, rádi by přiložili ruku k dílu, a proto jsem se rozhodl, letos takový pokus učinit. Pokud tedy máte chuť s vnitřními prostorami a nejbližším okolím domu něco udělat, zarezervujte si termín 29. dubna 2017 od 8:30 do oběda. Více informací dále v článku.

Do standardního úklidu, který si platíme v nájmu spadá úklid přízemí, schodišť a vstupních dveří, vytření podlahy výtahu a vyleštění zrcadel v něm, dále 2x ročně mytí oken včetně koláren a sušáren. Do úklidu naopak nespadá:

  • mytí podlahy společných koláren a sušáren
  • umytí kachliček u paty domu
  • úklid odpadků okolo domu
  • umytí výtahových dveří a šachty (při pohledu z výtahu ven)

Pokud budete mít chuť s tímto něco udělat, pojďte se připojit a uklidit si svůj vchod v rámci jarního úklidu. Nikoho do této akce samozřejmě nenutíme, ani nutit nemůžeme – beru to tak, že kdo chce mít svůj vchod čistý, rád pro to něco ve svém volném čase udělá. Navrhuji se sejít v 8:30 před jednotlivými vchody do domu, práci si rozdělit dle počtu příchozích a za dopoledne udělat, co se dá. Mycí prostředky stejně jako svůj volný čas každý poskytne dle svých možností.

V některých vchodech je taktéž ve společných prostorech různé staré harampádí, ke kterému se nikdo nehlásí – pokud tomu tak je, napište to v komentářích k této diskusi a zajistíme vylepení oznámení, aby s tímto majitelé do měsíce něco udělali, nebo že bude v rámci jarního úklidu zlikvidováno. Pokusím se zajistit vozík a nepořádek bych odvezl na sběrný dvůr. Pokud se nabídne ještě někdo další, budu rád (já bych si ho musel od někoho půjčovat – vlastní nemám).

Autor

Vloženo k: Dění v domě

14 odpovědí k "Jarní úklid: jaké si to uděláš, takové to máš"

  1. Radka Slávková napsal:

    Zdravíme,sobotního úklidu se zúčastníme.

  2. Daniel Hladík napsal:

    Dobrý den, akce se zúčastníme. Hladíkovi

  3. jismisek napsal:

    Dobrý den.
    V reakci na jarní úklid oznamuji, že v tento termín nejsme v Pardubicích. Z tohoto důvodu s předstihem nahlašuji, že ještě před tímto termínem uklidím v kolárně ve vchodu č. 87. Pokud zde budou nalezeny věci, které sem nepatří, nejprve dodám soupis a pokud se k nim do čtrnácti dnů nikdo nepřihlásí jsem připraven je na vlastní náklady odvézt na sběrný dvůr, nebo je jinak zlikvidovat.
    S pozdravem
    Jiří Smíšek – vchod č. 87.

    1. Jan Novotný napsal:

      Skvělé, díky mockrát. Pak sem napište, co se podařilo uklidit, aby případní další dobrovolníci to o týden později neumývali / neuklízeli znovu.

      Odvezení věcí můžeme udělat v rámci akce my. Vyvěsili jsme informace o vyklizení věcí ve všech vchodech, tak to asi uděláme hromadně. Pokud to chcete provést sám, bránit Vám nebudeme.

      1. jismisek napsal:

        Jak jsem avizoval, provedl jsem úklid v kolárně ve vchodu č.87. Pavučiny, podlaha vč. vytření, okna. V kolárně není prakticky nic, co by tam být nemělo, pouze 1x sáňky, 1x boby a 1x Babeta. Jinak kola a nářadí na úklid.
        J.S.

  4. mudr.jaroslava.petrova napsal:

    Dobrý den. Z 91 se přidá R.Petr.

  5. cejkovi napsal:

    Dobrý den,
    brigády se zúčatníme. V kolárnách vchodu 88 je nějaký nábytek.

  6. Martin Kocour napsal:

    Ve velké sušárně čp.85 již dlouhou dobu překáží odstavená vana a rotoped. Bylo by dobré je odklidit.
    Jarní brigády se zůčastníme.
    Kocourovi

    1. Jan Novotný napsal:

      Díky – vytisknu upozornění a vyvěsím ho ve Vašem vchodě. Na účast se těším.

  7. Jaromír Topolský napsal:

    Dobrý den,
    to už nás je 5 lidi. Očekáváme s Honzou alešpoň 15 lidiček. Zajistím košťata, hrábě, kolečko, mycí prostředky, atd. , proto je nutné zde potvrdit účast.

    1. Jan Novotný napsal:

      Nebo bychom alespoň rádi očekávali 🙂

      Pokud se nikdo z ostatních vchodů neozve ohledně potřeby vyklidit nějaké staré věci ze společných prostor, vozík zajišťovat nebudu. Toto je potřeba opravdu řešit předem a vyvěsit na dveře výzvu pro majitele těchto věcí na jejich odstranění. U nás ve vchodě 89 jsou společné prostory „čisté“, ale nevím, jak to vypadá jinde.

      Aby se potom neřešilo to, že jsme vyvezli někomu něco, co se vyvézt nemělo.

      1. Jaromír Topolský napsal:

        Honzo,
        výzva je vyvěšena. Harampádí, které nebude zlikvidováno majitelem, bude v den úklidu vyvezeno na sběrný dvůr. Jaromír Topolský

  8. Tomáš Hofman napsal:

    Rádi se připojíme, vchod 87.

  9. Jaroslav Pátek napsal:

    Jsem rád, že i v dnešní době se najde iniciátor na to, co bylo dříve v domech zjara normální – úklid prostor, kde žijeme. Je mi sice 79, ale rád se k akci připojím – snad to osloví i mladší sousedy , kteří mají jistě víc sil než já. A tak snad tato akce dopadne „suprově“ !!
    Jar.Pátek – č.90

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..