Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě » Výsadba okolo domu dokončena

Výsadba okolo domu dokončena

Jak jste si jistě všimli – na jižní části domu a v místě u popelnicových stání došlo v nedávné době k výsadbě nových keřů a okrasných stromků. Pevně věříme, že na jaře všechny obrazí, nikdo je nestihne poničit nebo zcizit a budou nám do budoucna zkrášlovat okolí našeho domu. Další údržba zeleně je už naší odpovědností – MO2 zajistí pouze sekání trávy. V letních parnech budeme muset vlastními silami zajistit zálivku, což bude obnášet ruční nanošení vody v konvích, které pro tyto účely pořídíme. Počítám s tím, že primárně se o toto postarám já (Jan Novotný, vchod 89), ale pokud byste mi s tím chtěli někdo pomoci, budu samozřejmě rád. Kdo byste se toho chtěl účastnit, napište na email info@stavarov.cz.

Velké díky za příspěvek ve výši 30 tisíc patří městskému obvodu Pardubice 2. Bez jejich pomoci bychom nemohli vysadit tolik keřů a stromků, kolik jsme nakonec mohli.

Jejich přáním bylo odstranění všech tůjí na jižní straně našeho domu. Stejného názoru byli i zahradní architekti, kteří tvrdí, že tento typ keře se do tohoto místa vzhledem k ostatní zeleni a typologii krajiny vůbec nehodí. V letošním roce jsme jich odstranili pouze pár na místech, kde mělo dojít k výsadbě. Na odstranění ostatních jednak nezbyl čas a také se ozvali někteří naši sousedé, kterým byla likvidace keřů proti srsti. Jestli jsem správně pochopil především proto, že je kdysi před lety sami sázeli. Stejně tak jsem v diskusi s jinými sousedy slyšel opačné názory a chtěli by tůje úplně odstranit. Břeh bez tůjí by byl vzdušnější a bylo by z chodníku hezky vidět až k vodě (samozřejmě za předpokladu, že si to zase nenecháme zarůst).

Rádi bychom tedy, formou ankety, kterou najdete v pravém sloupci tohoto webu, zjistili Váš názor na variantu vykácení zbytku tůjí na břehu slepého ramene a původní místa nechat pouze zatravněná.

Pro jistotu ještě přikládám obrázek toho, jak tůje vypadá – toto je snímek těch, které jsme již odstranili:

Tůje

Autor

Vloženo k: Dění v domě

4 odpovědí k "Výsadba okolo domu dokončena"

  1. iva.44 napsal:

    Mám jen dotaz:proč se mluví jen o tůjích za domem,nikoliv před vchody?Zrovna u našeho vchodu č.85 není nijak příjemné vejít na chodník mezi vysoké tůje,kde je navíc ještě další řada tůjí na rohu domu,když jdete večer domů!Je to fakt nepříjemné,tmavé,nepřehledné…(možná jen pro mne,nevím…,ale raději jsem přestala chodit do divadla).Domnívám se,že nízké keříky by byly i hezčí.Díky.Kalousová.

    1. Jan Novotný napsal:

      Souhlasím, byly by hezčí. Taky se trochu bojím, že někdo sestřelí mé děti, které si při vycházení od vchodu nedají pozor. Nicméně na novou výsadbu už nemáme schválený rozpočet a uvidíme, jak se lidi vůbec postaví k těm tůjím za domem.

  2. Čížková Zora napsal:

    Zbytek tůjí bych rozhodně ponechala.
    Čížková

    1. Jan Novotný napsal:

      Díky za názor – nezapomeňte hlasovat. Uvidíme, jak vyjde výsledek.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..