Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě, Nepřehlédněte » Parkovací místa na Stavařově

Parkovací místa na Stavařově

Dnes jsme byli osloveni z odboru životního prostředí a dopravy úřadu městského obvodu Pardubice II v souvislosti se stížnostmi na řešení parkovacích míst v okolí našeho domu. V souvislosti s touto žádosti vypisujeme anketu na našich webových stránkách (zobrazuje se v pravém sloupci), ve které bychom Vás rádi požádali o sdělení Vašeho názoru k této věci.

V případě, že byste se chtěli k celé záležitosti vyjádřit více, než jen pouhým zakliknutím jedné z nabízených možnosti, napište své názory do komentářů k tomuto článku. Všechny informace zpracujeme a souhrnně předáme odboru životního prostředí a dopravy.

Informace z odboru ŽP a dopravy

Úvodní dopis:

Dobrý den,

obracím se na Vás jako představitele SVJ s dotazem týkajícím se parkovacích míst na Stavařově.

Při rekonstrukci ulice v roce 2006 byla v rámci maximalizace počtu míst zvolena jejich šířka na dolní hranici tehdy platné normy. Od počátku jsme vnímali negativní ohlasy ohledně využitelnosti takto úzkých parkovacích míst a dodnes neutichly – v nedávné době nás v této věci oslovil např. pan Červený z Vašeho domu.

Zvažovali jsme tedy možnosti řešení, které ovšem vždy budou na úkor počtu parkovacích míst. Rádi bychom Vás tedy požádali o zjištění názoru obyvatel Vašeho domu. Zajímá nás, zda vnímají úzká parkovací místa jako problém, který je potřeba řešit, nebo nikoliv.

Pokud by převážil první názor, nabízíme 2 varianty. První varianta je nejprve zkusit „pilotní projekt“, tj. předláždit prvních 10 míst od konce ulice a ověřit, zda se to osvědčí (tím by prozatím ubylo 1 místo) a teprve poté definitivně rozhodnout, zda pokračovat v celé ulici. Druhá varianta je kompletní předělání šířek parkovacích míst v celé ulici s tím, že souhrnný úbytek by byl nahrazen doplněním zálivu na kolmé parkování za domem čp. 98 – sem by se určitě vešlo 10 parkovacích míst. Nejprve bychom ovšem museli zjistit, zda případné stavbě nebrání podzemní sítě nebo jiné skutečnosti.

Předem děkuji za spolupráci a odpověď.

S pozdravem
Ing. Tomáš Řezanina
vedoucí odboru životního prostředí a dopravy
Úřad městského obvodu Pardubice II

Zápis z jednání s Univerzitou Pardubice

Plný text Zápisu z jednání ke stažení zde.

situace_venkovni_plochy_kampusu_UPa

Autor

Vloženo k: Dění v domě, Nepřehlédněte

5 odpovědí k "Parkovací místa na Stavařově"

  1. cizkovaz napsal:

    Parkovací místa jsou určitě malá, jsem za zvětšení jejich šířky. Stačí, že se někdo postaví na čáru a už je sousední místo nepoužitelné.

  2. Ladislava Novotná napsal:

    Dobrý den, aby neubylo moc parkovacích míst, myslím že by stačilo rozšíření 20cm. A mělo by se také myslet na to, aby krajní místa nebyla o 0,7m širší než ty ostatní.

  3. tata1963 napsal:

    Dobrý den. Prošel jsem si a přeměřil osobně namátkou parkovací stání v lokalitě Polabin. Došel jsem k závěru že šíře našeho stání je 200 až 210 cm. Oproti stáních v Polabinách .Kde stání měří od 250 i do 350cm.Podle toho také vypadají naše auta.Přikláním se proto k druhé variantě.

  4. karel.kroulik napsal:

    Jsem jednoznačně pro druhou komplexní variantu. Parkovací stání má být podle ČSN 73 6056 2,5m. Zvolená minimální varianta dřívější normy pro malá auta naprosto nevyhovuje, což dokazují naše otřískaná auta.

  5. karel.kroulik napsal:

    Jsem jednoznačně pro druhou komplexní variantu přestavby. Parkovací stání zdaleka neodpovídají ČSN 73 6056, která stanovuje min. šířku 2,5 m! Naše otřískaná auta jasně dokládají nutnost nápravy.
    http://k612.fd.cvut.cz/predmety/12DVUP/cviceni/%5B010c%5DSN_736056_odstavn%C3%A9%20a%20parkovac%C3%AD%20plochy.pdf
    Náklady by měly být uplatněny na zodpovědné osobě, která parkovací místa převzala.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..