Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě, Pro nové sousedy » Krádeže v domě – zkušenost Hurychových (vchod 91)

Krádeže v domě – zkušenost Hurychových (vchod 91)

Dobrý den všem. Myslíme, že by bylo dobré, podělit se o nepříjemnou zkušenost, která se stala ve vchodu č. 91. V neděli 5. 2. 2012 v podvečer jsme zjistili, že nám bylo ze sklepa odcizeno dámské jízdní kolo Leader-fox Šumava vč. dětské sedačky. Kdy přesně ke krádeži došlo, nevíme, ve sklepě jsme byli naposledy předchozí úterý. Z cennějších předmětů zde po krádeži zůstalo dětské kolo, dámská a dětská helma, původně zavěšená na odcizeném kole a dětský kočárek – golfky. Pachatel se musel nejprve dostat do baráku a poté odstranit visací zámek, který na místě nenechal a petlici nenarušil. Dveře u sklepa máme z latí, které jsou z cca ¾ zevnitř kryté deskou, tzn. ve spodní části pachatel mohl vidět, že je ve sklepě kolo, ale jaký typ konkrétně ne. Sklep se nachází v zadní části chodby (dále od venkovních dveří naproti větší sušárně) a byl zabezpečen běžným způsobem.

Evidentně jsme nebyli dostatečně opatrní. Za celých 6 let, co tu bydlíme, se nic podobného nestalo, nebo o tom nevíme a neřešili jsme tedy další větší zabezpečení. Tento příspěvek píšeme, jelikož si myslíme, že bychom měli začít více přemýšlet a ověřovat, koho do baráku pouštíme. Např. zda dotyčný opravdu nese do schránek letáky, nebo zda jde opravdu o jednoho z mnoha obchodních zástupců té a té společnosti, jelikož příště nemusí jít pouze o sklep nebo kočárek na chodbě. Také je občas dobré zhodnotit, zda nemůžeme svůj majetek ještě více zabezpečit.

Rodina Hurychova

Autor

Vloženo k: Dění v domě, Pro nové sousedy

Jedna odpověď na "Krádeže v domě – zkušenost Hurychových (vchod 91)"

  1. Jaromír Topolský napsal:

    Dobrý den,
    dovoluji si Vám sdělit, že kontrolou prostoru sklepa a dveří ve vchodu 91 jsem zjistil navrtání dveří kolárny a sušárny vrtákem á 10mm. Toto již jsou praktiky profi zlodějů, kteří si minikamerou zjistí zajímavost prostoru za dveřmi, proto bylo přistoupeno v 88,91 k vybavení požárních dveří koulí a zámkem, kterým prosím dveře zamykejte!
    VAŠE KOLA BUDOU JISTĚ VE VĚTŠÍM BEZPEČÍ. Jaromír Topolský, SVJ Stavařov.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..