Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě, Nepřehlédněte, Pro nové sousedy » Sledujte si své účty za vodu

Sledujte si své účty za vodu

 Na stránkách SVJ Stavařov jsme pro Vás připravili miniaplikaci pro sledování stavu Vašich vodoměrů s orientačním výpočtem nákladů za spotřebovanou teplou i studenou vodu v aktuálních cenách za kubík. Nemusím asi připomínat, že je ve Vašem zájmu sledovat stavy vodoměrů, protože se již několikrát stalo, že se vodoměr zasekl a vlastník pak musel platit odhadnutou částku, která byla vyšší než jeho reálná spotřeba. Místo zapisování stavů na papírek, můžete tyto údaje zadávat do svého profilu bytu. Budete mít tak k dispozici celou historii odečtů včetně propočtů spotřeby a nejdůležitější část z Vašeho předpisu nájmu bude pod Vaší stálou kontrolou. Aplikace je mimořádně vhodná pro byty, které jsou v pronájmu, kdy majitel má náklady pod stálou kontrolou. Již několikrát jsme řešili doplatky přes 10.000.- KCZ za studenou vodu, která bez užitku protekla při závadě na splachovači toalety  !!!

Tento mechanismus bude použit i pro hromadné odečty vody v celém domě na konci roku, proto žádám všechny uživatele bytů o zapsání prvotního odečtu s čísly a stavem vodoměrů. Dále je již na každém zda bude službu využívat měsíčně pro kontrolu (doporučuji) nebo pouze jednou za rok při povinném odečtu.

Při prvním vyplňování nebo při výměně vodoměrů vyplňte do polí čísla vašich vodoměrů (při dalších odečtech jsou automaticky již předvyplněny). Vodoměr s teplou vodou má na sobě číslo vodoměru značeno červenou barvou, vodoměr se studenou vodou  v barvě modré (jako je zobrazeno na obrázku). Příklad čísla vodoměru na obrázku:  měřidlo studené vody č. 419007

Veškeré výpočty a sumy berte v níže uvedených tabulkách pouze jako orientační. Na výslednou sumu má vliv také rozpočítání společné spotřeby a ztrát k vodoměru na patě domu. Výpočty se zobrazí až při druhém odečtů, kdy je teprve možné porovnávat hodnoty s předchozím měřením.

Doporučuji do Vašeho profilu po přihlášení zapsat odečet měřidel vody vždy posledního dne v měsíci.

Na níže uvedeném obrázku vidíte kupříkladu moji statistiku odběru vody:

Odkaz na aplikaci: https://www.stavarov.cz/odecty-vody/ (naleznete také v pravém sloupci v části Jste přihlášeni)

Autor

Vloženo k: Dění v domě, Nepřehlédněte, Pro nové sousedy · Štítky:

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..