Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě, Nepřehlédněte, Pro nové sousedy, Závady a opravy » Nové nastavení teploty otopné vody.

Nové nastavení teploty otopné vody.

Dovoluji si Vám sdělit,  že na základě  požadavku uživatelů bytů v přízemí a rohových bytů v 5 patrech , které jsou více ochlazovány a počet článků radiátoru sice odpovídal vyšší tepelné ztrátě, ale byl počítán na otopný spád 90/70 stupňů byla dnes 5.1. 2012 nastavena ekvitermní křivka o 5 stupňu výše. Pokud v těchto bytech nebyla snížena tepelná ztráta investicí do nových oken nebo zasklením balkónu, může být  otop původní nastavenou ekvitermní křivkou nedostatečný !!!

Radiátory musí poskytnout  pří nastavení 4 stupně na termostatické hlavici komfortní teplotní pohodu v bytě za všech klimatických podmínek. Při slunečném počasí a  tepelném zisku při osvitu dochází automaticky k uzavření. Na noc není potřeba hlavice přivírat ( nastaven útlumový režim od 22-5hod),  proto s hlavicemi není třeba manipulovat. 

POUZE PŘI DELŠÍM VĚTRÁNÍ  JE VHODNÉ VENTIL UZAVŘÍT A NÁSLEDNĚ PO ZAVŘENÍ  OKNA  PUSTIT NA POŽADOVANÝ  STUPEŇ. 

POZOR, HODNOCENÍ  NEDOSTATEČNÉ TEPLOTY V BYTĚ VŽDY POSUZUJTE PŘI NASTAVENÍ TERMOSTATICKÉ HLAVICE NA 4 STUPEŇ. DÁLE TATO HLAVICE NESMÍ BÝT ZAKRYTA  STOLEM NEBO ZÁVĚSEM, atd….  JINAK PRACUJE  CHYBNĚ A DŘÍVE UZAVÍRÁ.

Prosím o Vaše komentáře k dosažení dostatečné teploty  ve všech pokojích Vašeho bytu, kterou si již samy můžete regulovat nastavením nižšího stupně než 4.

Vaše reakce na tuto tématiku povedou k dokonalému nastavení celého systému vytápění.  Děkuji.

Vloženo k: Dění v domě, Nepřehlédněte, Pro nové sousedy, Závady a opravy

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..