Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě » POVINNÁ REVIZE ELEKTROZAŘÍZENÍ V GARÁŽI

POVINNÁ REVIZE ELEKTROZAŘÍZENÍ V GARÁŽI

Informace pouze pro majitel garáží.

Vážení majitelé garáží v BD Stavařov,

dovoluji si Vám sdělit, že garáž ve Vašem vlastnictví musí projít do 1.6.2023 povinnou kontrolou elektroinstalace a revizí certifikovaným revizním technikem. Náklady na tuto revizi není možné hradit ze společných prostředků, proto budou přeúčtovány ve výši á 1000,- Kč na vlastníka garáže.

Mnoho garáží je již po rekonstrukci elektroinstalace s novým digitálním elektroměrem v rozvodné skříni a jističi pro každou zásuvku 220V popřípadě 3 fázovou zásuvkou 380V pro možné nabíjení vozidla do maximálního výkonu 5 kW (ŠKODA, VW – nastavení v infotainmentu vozidla na nížený nabíjecí výkon) a to vždy pouze 1 vozidlo při třech seriově připojených garáží na hlavní rozvaděč !!!

Garáže s původní již nevyhovující elektroinstalací musí projít opravou, aby garáž prošla revizí. Uvedení elektroinstalace gazáže do vyhovujícího stavu provede přímo revizní technik pan Chaloupka na náklady majitele garáže. Dovoluji si Vás informovat, že úprava elektroinstalace do vyhovujícího stavu znamená investici á 3000-6000,- Kč dle rozsahu prací a Vašich požadavků na množství zásuvek 220V, světel, popřípadě 3 fázové zsuvky 380V + již zmíněná cena á 1000,- Kč za finální revizi.

DOVOLUJI SI UPOZORNIT, ŽE REKONSTUKCI JE MOŽNÉ PROVÉST I VE VAŠÍ VLASTNÍ REŽII JINÝM ELEKTRIKÁŘEM, PROTO ZDE UVÁDÍM PŘESNÉ PARAMETRY, KTERÉ JE NUTNÉ DODRŽET !!!

Rekonstrukce elektro-instalace garáže má tyto společné parametry:

  • rozvodná skříň + 3 fázový hlavní vypínač
  • elektroměr 3 fázový digitální.
  • proudový chránič typu A 25/4/0,03A
  • jistič 3fázový 16 A
  • jističe 1 fázové 10A (220V zásuvky) na každou zásuvku 1 jistič.
  • jistič 1 fázový 6A (světla)
  • jistič 1 fázový 6A (garážová vrata)
  • kabeláž: 3xCYKY 1,5mm (SVĚTLA), 3xCYKY 2,5mm (ZÁSUVKY) 5xCYKY 2,5mm (380V)

Cena celkové rekonstrukce elektroinstalace včetně práce a materiálu viz. výše

je á 6000,- Kč + á 1000,- Kč REVIZE. Částka bude různá dle stavu elektroinstalace v garáži a bude uhrazena z účtu SVJ Stavařov s následnou přefakturací na majitele garáže.

Dovoluji si Vás požádat kontaktovat mailem na info@stavarov.cz nebo osobně Kateřinu Topolskou vchod 87/3 patro pro nahlášení termínu elekto-revize u již rekonstruovaných garáží a opravy u garáží s původní elektro-instalací.

NA ZÁVĚR SI DOVOLUJI ZDŮRAZNIT, ŽE UVEDENÍ ELEKTROINSTALACE V GARÁŽI DO STAVU SPLŇUJÍCÍHO SOUČASNÉ NORMY S REVIZÍ JE PRO MAJITELE POVINNÁ S TERMÍNEM DO 1.6.2023.

POKUD GARÁŽ NEBUDE MAJITELEM ZPŘÍSTUPNĚNA BUDE ODPOJENA OD ELEKTRICKÉHO PŘÍVODU.

Děkuji za pochopení a kooperaci.

Jaromír Topolský, předseda SVJ
+420 777 600 303
info@stavarov.cz
www.stavarov.cz

Vloženo k: Dění v domě · Štítky: ,

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..