Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě » Report z jarního úklidu a poděkování účastníkům

Report z jarního úklidu a poděkování účastníkům

Za výbor SVJ Stavařov bych chtěl poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se sešli na dnešní jarní úklid – mohlo nás být víc, ale nebylo nás málo (odhadem asi 15 lidí, včetně pravděpodobně nejstaršího obyvatele našeho domu – pana Pátka, 78 let). Za dopoledne se podařilo:

  • vyklidit nepořádek ze všech společných prostor a odvézt na separační dvory p. Hančem
  • zamést a vytřít společné prostory, kde se standardně neuklízí
  • uklidit stříšky nad vchody
  • umýt obvodové kachličky domu
  • uklidit odpadky okolo domu (především v křoví před parkovacími místy)
  • vytrhat trávu ve kačírku za domem
  • umýt výtahové šachty – pouze vchod 85, 86, 89

Ve vchodě 91 byla ve společných prostorách zánovní pračka, tu jsme přemístili do vchodu 86 do místnosti s nářadím. Pokud se nikdo do měsíce nikdo nepřihlásí, zlikvidujeme ji. Kromě vany a dalšího harampádí jsme ve společných prostorách našli i bazuku z éry Varšavské smlouvy (ani nechci snad vědět jak se tam dostala).

Předem děkuji všem dobrovolníkům … původně jsem sem chtěl napsat jmenovitý seznam, ale pak jsem se bál, že bych na někoho zapomněl a proto radši píšu obecné poděkování.

Další fotografie z úklidu zde: https://goo.gl/photos/RZf1gspXt5BD51Cj8

P.S.: pokud byste chtěli ještě dodatečně přispět k pořádku v domě – je potřeba ještě umýt výtahové šachty ve vchodech 87, 88, 90, 91 (je to cca 25 minut na jeden vchod)

Postup mytí šachty: vyjet do pátého patra vycvaknout tlačítko stop, aby si vás někdo nepřivolal, umýt dveře (dobře to pouští roztokem se savem na podlahy), přepnout tlačítko stop do polohy výtah v provozu, stisknout tlačítko nižšího patra, počkat až výtah sjede mezi patra a přecvaknout tlačítko stop (tj. nyní výtah zastaví v mezidveří), umýt betonovou plochu mezidveří, přepnout polohu tlačítka stop a sjedete do nižšího patra … analogicky postup opakovat až do přízemí. Pro jistotu s sebou mějte telefon, kdyby byl s výtahem nějaký problém, nicméně já jsem takto umyl dva vchody a problém jsem nezaznamenal … v některých vchodech je zablokována možnost sjet do nultého patra, tj. musíte stisknout -1 a pomocí tlačítka stop umít celou plochu mezi patry 1 a -1 … případně můžu postup vysvětlit osobně.

Autor

Vloženo k: Dění v domě

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..