Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě » TECHNICKÉ PARAMETRY NOVÉ TV

TECHNICKÉ PARAMETRY NOVÉ TV

Dobrý den,

Vážení  přátelé,

dovoluji  si  shrnout  technická  doporučení  na základě  parametrů  a  typu modulace našeho STA rozvodu, které  Vás  povedou  k  bezproblémové  volbě při  výběru  nového  televizoru .

1. rozlišení full HD, tedy přesně rozlišení 1080i.

2. existence dekoderu DVB-T a DVB-C, ALE NYNÍ POZOR. Některé TV a prodejci deklarují tuto modulaci DVB-T/C, ale skutečnost je jiná. Televizor umí buď DVB-T  NEBO DVB-C, tedy  ne obě současně. (např. TV – SONY to neumějí).  Raději doporučuji TV, který obě modulace umí současně v reálném čase a  ovladačem je možno mezi nimi přepínat.  Pak budete moci sledovat i FANDU, SMÍCHOV a další  programy  z pozemního vysílání.

Obyvatelům našeho BD s televizorem  bez  DVB-C tuneru nebo bez  HD rozlišení obrazu není bohužel umožněno  sledování nových SATELITNÍCH  HD programů, proto jim doporučuji  při  koupi nové TV naslouchat  výše  uvedeným  doporučením  nebo nákup HD set-top- boxu. Ten volte pouze  v případě, že máte kvalitní TV ve full HD kvalitě (1080i) pouze bez dekodéru DVB-C, jinak je lépe investovat do nové TV.

Při nákupu  a  naladění  HD set-top-boxu Vám budou nápomocni  p. Málek_85, Smíšek_87 nebo můžete kontaktovat mne.

 

Jaromír Topolský

Vloženo k: Dění v domě

4 odpovědí k "TECHNICKÉ PARAMETRY NOVÉ TV"

  1. karel.kroulik napsal:

    Děkuji za informaci.
    k nové anténě – jedná se o investici na řadu let. Při rozpočítání na 96 bytů to bude korunová položka, okteré nemusí SVJ jednat.

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Dobrý den pane Kroulíku,
      nejsou to mé prostředky, abych s nimi mohl bez odsouhlasu disponovat. V nejbližsí době bude shromáždění vlastníků, tak investici můžeme společně navrhnout k projednání.

  2. karel.kroulik napsal:

    Dobrý den,
    nejde mi HBO, Filmbox, Eurosport2.
    Nešlo by zařadit ČT1 HD, ČT2 HD,Barrandov HD, Prima HD?
    Karel Kroulík

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Dobrý den pane Kroulíku,
      máte pravdu multiplex 2 zase celý vypadl, již jsem to hlásil k opravě.
      Co se týká pozemního vysílání CT1HD, CT2HD, PRIMA HD není dostupné pro naše antény, které směřují na vysílač Krásný. Toto vysílání se realizuje z vysílače Černá Hora. Uvidíme snad v létě po odsouhlasu finančních prostředků členy SVJ Stavařov nainstalujeme novou anténu pro vysílač Černá Hora.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..