Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě, Nepřehlédněte, Pro nové sousedy, Závady a opravy » Jak správně větrat?

Jak správně větrat?

Dovoluji si Vás informovat na základě požadavku některých uživatelů, jak správně větrat, aby nevznikala v bytech nebezpečná plíseň.

Základem celého problému je nevytvářet v bytech zbytečný zdroj vlhkosti, tedy používat  sušárny ve společných prostorách, které byly vybaveny novými držáky s dostatečným počtem šňůr a jsou k dispozici všem. (klíč je shodný s klíčem od vchodu).  Některé vchody  mají  k dispozici 2 šušárny nebo 2 kolárny. Dále je nutné v zasažených místnostech topit na minimálně 3-4 stupeň a pravidelně větrat.

ZPŮSOB VĚTRÁNÍ:

Otvírejte okna dokořán na 5 minut několikrát denně. Vytvořte přitom  průvan, takže vlhký vzduch v místnosti bude vyměněn za suchý vzduch zvenku. Teplota v místnosti sice na několik minut poklesne, ale akumulátory tepla jako zdi, stropy, podlahy nebo nábytek se však za tuto dobu ochladí pouze minimálně. Čerstvý vzduch se opět rychle ohřeje a ztráta energie je minimální. U nových plastových oken zavírejte v koupelně, kuchyni a ložnici  (zdroj vlhkosti) na mikroventilaci. Je potřeba si uvědomit, že při spánku vydýcháte velké množství páry, která nemá kam uniknout a srazí se na nejchladnějším místě v místnosti.

 

Vloženo k: Dění v domě, Nepřehlédněte, Pro nové sousedy, Závady a opravy

Jedna odpověď na "Jak správně větrat?"

  1. […] v libovolnou dobu. Používání sušárny je vhodné pro všechny, kteří suší prádlo doma a riskují výskyt plísní v […]

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..