Články Komentáře

Stavařov » Dění v domě, Závady a opravy » Hlášení závad: topení

Hlášení závad: topení

Do komentářů tohoto článku hlašte závady na topení v domě. Jakmile problém nahlásíte, bude samospráva informována e-mailovou zprávou a začne problém řešit. Informace o vyřešení problému dostanete formou odpovědi na váš komentář.

Hlášení závad mohou provádět pouze přihlášení uživatelé. Přihlašte se prosím.
Autor

Vloženo k: Dění v domě, Závady a opravy · Štítky:

41 odpovědí k "Hlášení závad: topení"

  1. David Scháněl napsal:

    Ahoj Jardo, šlo by už na noc pustit topení ? Večer a v noci je už pod 15 stupňů. V bytě nad sklepem už je chladno. Děkuji David

    1. Kateřina Topolská napsal:

      Dobrý den, vzhledem ke skutečnosti, že elektrárna Opatovice zatím nezahájila dodávky tepla, topit nemůžeme.

  2. David Scháněl napsal:

    Ahoj Jardo, prosím tě šlo by už zapnout topení, večer a v noci už je pod 15 stupňů a vy bytě nad sklepem je už docela chladno. Děkuji

  3. Ladislava Novotná napsal:

    Dobrý den, prosím o seřízení topení – jde o radiátor v koupelně, kdyý ho vypneme nebo snížíme teplotu, začne hlasitě rachotit, takže jsme de facto nuceni vytápět koupelnu, i když nechceme.
    Děkuji.

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Dobrý den, paní Novotná,

      dovoluji si Vám sdělit, že výměnou litinového radiátoru dané tlakové ztráty za nový žebříkový radiátor jiné tlakové ztráty, bylo zcela změněno hydraulické vyvážení celého systému.

      Odstranění závady způsobené neodbornou manipulací z Vaší strany bohužel nelze realizovat ze společného fondu. Dále hlasité natékání u plechového slabostěnného radiátoru jistě ruší i ostatní obyvatele v celé délce vedení.

      DOPORUČENÍ: Pokud nahlásíte typ žebříkového radiátoru a uhradíte 500,- Kcz servisní firmě, pokusíme se závadu odstranit. Pozor – při instalacích žebříkových radiátorů nízkého výkonu je hučení hydraulickou regulací ventilu neostranitelné!!!

      PONAUČENÍ:
      POZOR – vždy konzultujte při rekonstrukci s požadavkem na výměnu topidel typ radiátoru a jeho hydraulické vlastnosti se samosprávou SVJ Stavařov.
      Jaromír Topolský, předseda SVJ Stavařov
      +420 777 600 303

      1. Ladislava Novotná napsal:

        Vážený pane Topolský, před instalováním žebříku z mé strany cca před 10. lety, jsem se na SVJ SAMOZŘEJMĚ ptala, zda tak mohu učinit. Zařídila jsem se tak, jakou odpověď jsem tehdy dostala a rozhodně jsem si nic nedělala svévolně. Proto bych byla ráda, abyste pro příště lépe volil slova.

  4. Hervertova7 napsal:

    Dobrý večer, prosím vás ve vchode 90 máme neustále studené stoupačky v obývacím pokoji. Děkuji Hervertova

  5. karel.kroulik napsal:

    V našich severních bytech je zima. Vyřešilo by to zateplení. Provizorně by možná šlo nastavit spínání topení na venkovních 23 stupňů. Jižním bytům topení vypnou termostatické ventily. Proto ty ventily máme!

    1. Jiří Bradáč napsal:

      Je úplně zbytečně jakékoliv zateplovaní při tloušťce našich zdí.Stačila jedna výměna názorů a v bytě mám 23 stupňů v obýváku při termostatu na 3 a jednu čárku a v kuchyni 24 stupňů při termostatu na 4.Ne 18 stupňů v celém bytě při termostatu na 5,jak jsem to měl v pondělí!!! Do pondělka se zapínalo topení při venkovní teplotě 10-11 stupňů a vypínalo se při venkovní teplotě 14 stupňů,což znamenalo,že se netopilo.Problém není technického rázu,ale bohužel v lidském pochopení.

  6. Jiří Bradáč napsal:

    Právě jsem volal do Opatovic,našemu dodavateli tepla a ptal se jestli není porucha na topení na Stavařově.Bylo mně sděleno,že je topná sezona a v celých Pardubicích se topí.Vrátil jsem se po pár dnech do Pardubic,přestože nechávám zapnuté topení, doma je hrozná zima a topení nejde.Kdybych neměl doma elektrické topení,tak bych asi v tomto domě zmrznul.Opravdu mě nebaví každé jaro a podzim vytápět elektrikou.

  7. David Scháněl napsal:

    Dobrý den, vím, že tepelné čerpadlo začíná fungovat až když venkovní teplota klesne pod 10 stupňů Celsia, ale připadá vám sakra normální aby v polovině Října bylo studené topení i v nočních hodinách? Těm, kteří bydlí ve vyšších patrech to určitě nevadí, ale my co bydlíme nad sklepem tu máme fakt ZIMU!! Je mi opravdu jedno, že je venku 20 stupňů, ale v bytech je opravdu zima. Neplatím SVJ nemalé peníze a jako koncový uživatel chci aby bylo v bytě teplo. Za chvíli mi nezbyde nic jinýho než uprostřed chodby vytvořit táborák..Takže bych rád aby se okamžitě začao topit..

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Ahoj Davide,
      děkuji za příspěvek k topení, ale musím ti vysvětvit, jak funguje regulace topení ve všech BD.
      Na základě venkovní teploty spustí servo teplou otopnou vodu do okruhu radiátorů. Regulace nastavení teploty způsobuje, že topení netopí v létě, ale přesně kdy má. Pokud je venkovní teplota nad 20 st. systém nikdy topit nebude. Pokud je v noci vyšší teplota než 15 stupňu, systém zase netopí. Je možno tuto regulaci odblokovat a nechat každy byt topit na základě regulace termostatických ventilů na radiatorech, ale někdo musí zaplatit ztráty, které budou činit 30% tedy á 400.000,- Kč !!!
      Nemám problém zařadit odblokování regulace jako jeden z bodů na shromáždění k hlasování. Pokud to bude schváleno více než 50% HLASŮ, bude regulace ODBLOKOVÁNA.

      Vážení obyvatelé BD Stavařov, máte možnost napsat komentář k tomuto tématu. Zajímalo by mne jestli je zima i ostatním obyvatelům z 1 pater?

      p.s. Davide, rozumím, pokud máte mimino, že potřebuješ vyšší teplotní standard než ostatní, ale jak to udělat, když je společná regulace? Jistě pomůže elektrický žebřík do koupelny, aby alespoň na koupání miminek bylo teplo nad 25 st.
      Jaromír Topolský, SVJ Stavařov 85-91

  8. Helena Puhlovská napsal:

    Dobrý den, v koupelně nám nejde topení, a když odvzdušňuji, tak teče téměř studená voda bez vzduchu. Odvzdušňoval jsem 6x a žádná změna.Prosím o opravu. Puhlovská Helena Stavařov 89

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Dobrý den, paní Puhlovská,
      pracujeme na odstranění závady. Děkuji za info.
      Jaromír Topolský, 777 600 303

  9. Eso-faltysovi napsal:

    Dobrý den, máme už několik let problém, že odvzdušňovací ventily topení jsou dotaženy směrem nahoru, takže při odvzdušňování voda stříká buď na zeď nebo se nedá zachytit do žádné nádoby. Prosím o opravu, dokud nezačne topná sezóna.
    Děkuji.
    Roman Faltys

  10. eva.pecinova napsal:

    Topení stále „bouchá“. Došlo do 19.12.2016 k realizaci výměny čerpadla ?

    Pecina

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Dobrý den pane Pecino, výměna za tlakově regulované čerpadlo proběhla zcela korektně dle objednávky. Tato výměna odstraní hučení otopné vody. Cvakání v radiátorech je způsobeno dilatačním pohybem trubek, nelze prý zcela odstranit. J.T.

  11. jismisek napsal:

    Dobrý večer. Opět se hlásím v této noční době. V ložnici a dětském pokoji, což je jedna stoupačka, je jak stoupačka, tak i oba radiátory studené. Ostatní tři v bytě jsou „rozžhavené“. Díky. J.S.

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Ahoj Jiří, zjistil jsem, že pan Pecina 87_4 vypíná v technickém podlaží celou stoupačku z důvodu hučení otopné vody v radiátorech. Již několik měsíců řeším tento problém a nyní doufám, že již bude vyřešen výměnou čerpadla bez tlakové regulace za nové s regulací proporcionálního tlaku. KAŽDOPÁDNĚ ZASAHOVÁNÍ DO TOPNÉ SOUSTAVY PRO OBYVATELEL BD JE V TECHNICKÉM PODLAŽÍ ZAKÁZÁNO!!! Jaromír Topolský, SVJ

      1. eva.pecinova napsal:

        Prosím o sdělení, na jaký termín je naplánována výměna čerpadla.
        děkuji Pecina

        1. Jaromír Topolský napsal:

          Dovoluji si sdělit, že čerpadlo je NAINSTALOVÁNO. Nyní je v systému topení udržován konstatní tlak, takže při uzavření více hlavic voda již nebude hučet a trubky budou méně dilatovat. J.T.

          1. eva.pecinova napsal:

            Už je mi to trochu trapné, ale opět 14 dnů za námi a nic. Bohužel již přes rok tento problém a stále nic.
            V jaké fázi je výměna čerpadla?

            Pecina, vchod 87

          2. Jaromír Topolský napsal:

            Dobrý den, objednané čerpadlo je bohužel na jiný proud z 400V na 230V, proto je nutné učinit úpravy. Zakázka je zadána odborné servisní firmě TECHMONT PARDUBICE. To je vše, co k tomu mohu sdělit. Na realizaci se pracuje. Termín předání je 19.12.2016 SVJ J.T.

          3. eva.pecinova napsal:

            Topení stále „bouchá“. Došlo do 19.12.2016 k realizaci výměny čerpadla ?

            Pecina

  12. jismisek napsal:

    Ahoj. Již několik dní nám v pokoji a v ložnici radiátory netopí . V této větvi sporadicky klepe, vždy, když začne nabíhat teplá voda, na počátku náběhu teplé vody do systému. Díky. J.S. P.S. Dnes jsem schválně vydržel.

  13. karel.kroulik napsal:

    Celou noc nám rachotí stoupačka v ložnici! Prosím o regulaci přívodu vody do stoupačky.

  14. David Scháněl napsal:

    Dobrý den, doma máme neskutečnou zimu a o to více, že bydlíme nad sklepem. Nezlobte se, ale neplatíme zrovna nemalé peníze SVJ a aby mi každou noc dítě mrzlo v pokojíčku, tak to ta metodika asi nebude nejlepší způsob. V Polabinách už se topí.

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Ahoj Davide, topí se dle metodiky topné vyhlášky. Problém je, že pokud je přes den teplo, tak komexterm vyhodnotí průměrnou teplotu nad 16st. C. nezapne topení a zůstane v útlumu. Pak to čeká pouze na ruční zásah obsluhy a vymazání historie teplot za 48hod. Tedy na můj zásah.

      Nutné si uvědomit, že jsem třeba mimo ČR a nemiohu ihned reagovat. Nejsem topič, systém si topí sám. Někdy skutečně s problémy obzvláště v období jara a podzimu.

      Jaromír Topolský

  15. Hana Pánková napsal:

    Dobrý den. Venku je 14 stupňů a v bytě pořád zima a ledové topení! Jak dlouho ještě?? Moc tu přesnou metodiku nechápu… 🙁

  16. karel.kroulik napsal:

    Teda my máme v bytě velkou zimu a v Polabinách dávno topí! Prosím o zapnutí topení!

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Dobrý den pane Kroulíku, topení se zapíná podle přesné metodiky a dále jej ovládá venkovní teplota. Topolský

      1. karel.kroulik napsal:

        V neděli 4.10.2015 se začalo topit ve 22,00 -jediným efektem jsou vyhozené peníze a hučící potrubí. Automatika by měla reagovat dle denní doby,venkovní teploty, venkovního slunce a síly větru. To asi neumí. Pak je jediná možnost – pustit topení a využívat termostatické hlavice.
        Kdo nechce topit, tak je vypne!

  17. iva.44 napsal:

    Dobrý den!Chci se jen zeptat,jestli by nebylo možné zahájit i u nás v domě tzv.TOPNOU SEZONU.V těch bytech v nejnižších patrech je už opravdu zima.Co vy nato?Nejsem sama,kdo „mrzne“.Díky.Kalousová.

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Dobrý den paní Kalousová,
      zahájení topné sezóny má přesná pravidla. EOP ještě topnou sezónu nezahájil, řídím se přesně podle nich. J.T.

  18. olda.malek napsal:

    Dobrý den.
    Chci nahlásit závadu termostatické hlavice na topení v kuchyni. Hlavice netěsní a kape.
    Žádám proto o odstranění závady.
    Předem děkuju.
    S pozdravem Málek Oldřich Stavařov 85 byt č. 9

  19. Jiří Bradáč napsal:

    Dobrý den.Netopí topení v koupelně.Děkuji Bradáč byt č.11 vchod 85

  20. olda.malek napsal:

    Dobrý den.
    Vyměnil jsem v koupelně topné těleso a potřebuju přendat měřák za starého tělesa na nové.
    Předem děkuju za kladné vyřízení.
    Málek Oldřich Stavařov 85 byt č.9

  21. Martin Kocour napsal:

    Dobrý den,
    po výměně odvzdušňovacích ventilů v našem bytě 2 ze šesti netěsní a kapou. Prosím o přetěsnění.
    Děkuji M. Kocour, Stavařov 85

    1. Jaromír Topolský napsal:

      Závada odstraněna. Topolský

  22. Jaromír Topolský napsal:

    Dnes 28.4. v 18.00hod. odstaněna závada na výměníkové stanici. Topení je vypínáno pouze venkovní teplotou přesahující 15 st. ve dne a 12 st. v noci (mimo zimní období) J.T.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..